Workshops


Workshops – kreativt skapande för alla

Prova någon av våra populära workshops! I kalendariet på förstasidan ser du när nästa workshop arrangeras. Det finns alltid möjligheten att boka en egen workshop om ni är fler än sex kreativa pysslare.


"TACK ännu en gång för en FANTASTISK kurs! Jag var full av energi när jag kom hem! Gårdagen innehöll jättefina, eleganta, varierande och "enkla" arrangemang. Ibland går det inte att praktisera allt jag lär på en kurs för att jag inte har tillgång till alla tillbehören. Igår fick jag mig en tankeställare om att jag ju faktiskt har mycket hemma som kan återanvändas! Tack för en riktigt inspirerande kurs!


Monica, deltagare för första gången på Blomsterpyssel PÅSK

 

Blomsterpyssel JUL


Runt första advent är det alltid dags för vår populära workshop där allt fokus ligger på advent och jul. I förväg väljer du bland cirak 20 olika dekorationer. Du hinner lätt göra 3-5 dekorationer och ta en fika också. Det finns alltid chans att kompletera med ytterligare material under tiden.

Du kan till exempel välja att göra en dörrkrans, en liten julgrupp, en ljusdekoration eller kanske en vintrig bordsdekoration. Det finns alltid några tradionella dekorationer och några trendiga som är nya för i år. Vilka du kan välja på i år presenteras i början på november.


PRIS 120:- i startkostnad, sedan betalar du för materialet på de dekorationer du valt att skapa.


ARRANGERAS HÖSTEN/JULEN 2023 i veckorna vid flera tillfällen per dag mellan den 27 november till den 13 december. LÄS MER >> 


Du kan boka ett eget tillfälle med en egen grupp på 6-10 deltagare. Kontakta oss!

Alla Hjärtans fint


Gör din egen Alla Hjärtans-bukett och ett spirande vårhjärta! Perfekt att ge bort dagen efter, den 14 februari. Först virar vi ett hjärta och bygger sedan upp en låg bukett i den. När du sätter den i vatten ser hjärtat ut att sväva runt blommorna.

Du får också sätta fingrarna i jorden och plantera ett hjärta fullt med spirande vårlökar. Både buketten och gruppen står fint inne som ute.


PRIS 495:-, ca 2 timmar. Med dig hem får du en bukett i hållare och en vårgrupp. Dessutom ingår även en vårig fika.


ARRANGERAS tisdag 13 februari

Härliga buketter


Här får du chansen att lära dig att binda buketter. Blomsterkreatören Catarina ger dig tips på vilka blommor som är lätta att kombinera och hur du får dem att hålla bäst. Du får göra tre olika buketter – en liten kompakt, en smal och hög och en fyllig större bukett.

Vi jobbar med säsongsblommor och kombinerar med odlade blommor och det vi hittar utomhus just då.


PRIS 549:-, ca 3 timmar. Med dig hem får du tre härliga buketter och bast så att du kan fortsätta binda hemma. Dessutom ingår även en fördrink och fika.


ARRANGERAS VÅREN 2024 Även på eget önskat tillfälle (4–10 pers).


BLOMMOR mitt på bordet


Duka festbordet och dekorera med egenskapad blomsterdekoration. Lär dig några enkla knep med Kreativt Bords blomsterkreatör Catarina och fortsätt skapa hemma.

Vi fokuserar på det dukade festbordet och hur det kan smyckas. Vi skapar tre olika typer av dekorationer och dukar efterhand vårt testbord och kombinerar dekorationerna med dukar, servetter, bordsplacering och belysning.


PRIS 549:-, cirka 3 timmar. Med dig hem får du en bukett, ett oasisarrangemang och lösa blommor att göra en egen "Solitärer i mängd". Dessutom ingår även en fördrink och fika.


ARRANGERAS VÅREN 2024 Även på eget önskat tillfälle (4–10 pers).

Vårfint!


Det börjar spira så smått i mars! På denna workshop hänger vi oss åt vårlökar och knoppiga grenar. Du får göra en spirande vårgrupp som du kan ha både inne och ute. Sedan skapar vi en vacker vårtavla med lökar, grenar och blad. Den kan du ha hängades i ett fönster, på väggen eller dörren. 


PRIS 495:-, ca 2 timmar. Med dig hem får du en grupp och ett blomstertavla. Dessutom ingår även en vårig fika.


ARRANGERAS VÅREN 2024 vid några tillfällen och även på eget önskat tillfälle (4–10 pers)

Blomsterpyssel PÅSK


Innan påsk skapar vi härliga dekorationer med grenar, ljuvliga vårblommor och lökar. I förväg väljer du vad du vill skapa och det finns många olika varianter att välja på. Du hinner göra 3-5 dekorationer och fika. Det finns alltid chans att kompletera med ytterligare material under tiden.


Du kan till exempel välja att göra en dörrkrans, en liten grupp ett sätta ute på trappan, en maffig vårbukett eller kanske en färgglad bordsdekoration. Det finns tradionella dekorationer och trendiga för i år. Vilka du kan välja på i år presenteras cirka en månad innan påsk.


PRIS 120:- i startkostnad, sedan betalar du för materialet på de dekorationer du valt att skapa.


ARRANGERAS VÅREN 2024 vid några tillfällen och även på eget önskat tillfälle (4–10 pers)


Sommarfröjd!


Härliga blomstertid! På denna workshop frossar vi i vad naturen ger just nu och kombinerar det med fina, köpta snittblommor. Du får göra en vacker, stor sommarbukett och vira ett litet, skirt lavendelhjärta som doftar ljuvligt när det är färskt och håller fint som torkat. 


PRIS 495:-, ca 2 timmar. Med dig hem får du en bukett och ett hjärta. Dessutom ingår även en somrig fördrink och fika vid poolen (om vädret tillåter).


ARRANGERAS i juni 2024

Själens Blomma – i samarbete med Healing & Yoga


En kväll för att få möjlighet att skapa sinnesfrid, släppa taget och bara få njuta. Skapa med blommor och hänge dig åt yoga! En timmes kreativt blomsterbinderi hos Kreativt Bord och en timmes yoga hos Healing & Yoga. Allt på Möllevägen i Klagshamn.


Vid varje tillfälle väljer vi ett tema som passar säsongen. Det kan vara med hjärtat i fokus eller något som doftar gott inför jul. Med Catarina på Kreativt Bord släpper du loss ditt kreativa sinne och skapar med naturmaterial. Jessika på Healing & Yoga tar med dig över horizonten av magi. Genom kropp, själ, sinnen och känslor surfar du på mjuka vågor in i kravlösheten i yogans underbara värld.


PRIS 595:- per person. Material till blomsterdekorationen ingår, samt fika och yoga.


ARRANGERAS på eget önskat tillfälle (8–10 pers)

SMAK & SKAP med Vingården i Klagshamn


Det här är en upplevelserik workshop i vinets tecken! Du får chansen att skapa med vinrankorna och göra roliga vinkorksdekorationer med kreatören Catarina. Sedan blir det vinprovning väglett av Lena på vingården.


PRIS 695:- I priset ingår ett glas välkomstvin, två dekorationer samt provning av fyra druvrena viner. Antingen vita eller röda.Priserna är beräknade på 10-14 deltagare. För färre eller fler deltagare, vänligen kontakta oss för en offert. Denna workshop kan just nu endast bokas med en privat grupp på 10-14 personer.

Smycka ert BRÖLLOP


Ta med din blivande på en kreativ kväll där ni tillsammans skapar ett moodboard och er dekorationsplan inför bröllopet. Inspireras och låt både tankar och händer skapa.


Vi går igenom varje steg av bröllopet och fokuserar på dekorationsmöjligheterna. Vi funderar tillsammans runt utsmyckningen av brudföljet, hur vigselplats och festlokalen kan dekorreras samt hur ni gör en dukning att minnas. Ni får göra egna bordsdekorationer, samt något litet till gästens kuvert eller ett litet blomstersmycke.


PRIS 395:- per person eller 700:- per par. Då ingår fördrink, fika och de dekorationer ni skapar. Efter workshopen får ni ett foto på ert moodboard samt en dekorationsplan.

ARRANGERAS på eget önskat tillfälle (4–10 pers)

Brudslöja – gypsophila paniculata


Den skira brudslöjan är vacker både färsk och torkad. Vi gör en fyllig krans av brudslöja som är fina att ha både hängande på väggen eller svävande från taket. Eller varför inte liggandes på ett stort bord. Men först bekantar vi oss med brudslöjan och gör en söt liten ljusburk smyckad med bruslöja.


PRIS 495:-, ca 2 timmar. Med dig hem får du en ljusdekoration och en krans. Dessutom ingår en somrig fördrink och fika.


ARRANGERAS HÖSTEN 2023 på eget önskat tillfälle (4–10 pers)

Bind din egen midsommarkrans


Kom och bind din egen midsommarkrans dagen innan Midsommarafton! Allt material finns på plats och du får goda tips hur du bäst virar din krans av kransproffsen. 


Du förvarar sedan din krans i en påse i kylen till morgondagen.


PRIS 295:- per krans, ca 1 timme, där stomme, blommor, band och sommardricka ingår.


ARRANGERAS SOMMAREN 2024 

Gräsligt fint!


Vi tar vara på gräsets vackra fröställningar och komponerar en hög vas med ståtliga gräs, samt skapar en mindre dekoration av tre flaskor och torkade blommor. Trendiga dekorationer som håller länge. En gräsbukett hinner vi också med.


PRIS 495:-, ca 2 timmar. Med dig hem får du två dekorationer och en bukett. Vas och flaskor ingår. Dessutom ingår en god fika.


ARRANGERAS HÖSTEN 2024 Även på eget önskat tillfälle (4–10 pers).

Höstlyx!


Visst är du värd en blomsterkväll! Denna workshop är höstmysig och vi frossar i vad naturen erbjuder. Du får göra en läcker höstkrans på en oasisring att ha på bordet, samt en fluffig höstbukett. 


PRIS 495:-, ca 2 timmar. Med dig hem får du en dekoration och en bukett. Dessutom ingår även en höstinspirerad fördrink och fika.


ARRANGERAS HÖSTEN 2024 Även på eget önskat tillfälle (4–10 pers).

Halloween - KUL TILLSAMMANS MED BARN!


Vågar du komma på en läskig workshop i blomsterateljén? Vi bjuder på en läskig drink och kusligt snacks när vi berättar om dagens utmaningar. Först får du göra en spindelbukett som du bygger upp från ett blomsterrede du själv får skapa. Den andra dekorationen blir en höstig halloweendekoration att ha på bordet.

Den här workshopen passar även pyssliga barn från cirka 8 år. Passa på att pyssla tillsammans en söndagseftermiddag!


PRIS 495:-, ca 2 timmar. Gå 2 för 900:-. Med dig hem får du en dekoration och en bukett. Dessutom ingår även drink och snacks.


ARRANGERAS HÖSTEN 2024 Även på eget önskat tillfälle (4–10 pers).

Skapa med mossa


Det här blir en härligt grön kväll med doft av mossa! Du får skapa fyra mossdekorationer som går att ha inne eller ute. Det blir olika former och storlekar, med mycket dekoration att välja på.

Det här är en bra workshop att gå på tillsammans med ditt barn (från ca 8 år och uppåt).


PRIS 449:-, ca 3 timmar. Gå 2 för 849:- Med dig hem får du fyra mosdekorationer i olika storlekar. Dessutom ingår även en fördrink och fika. Du kan även köpa med dig stommar för att fortsätta skapa hemma, samt olika ljusslingor.


ARRANGERAS HÖSTEN 2024 Även på eget önskat tillfälle (4–10 pers).

Boka en egen workshop – minst 6 deltagare


Du kan boka en egen workshop för en hel grupp på minimum 6 personer. Ni kan vara hos oss i Klagshamn eller om ni har egen eller hyrd lokal att vara i.

Perfekt aktivitet för tjejgänget, granngänget eller för att fira någon!

Företagsevent


Vi håller i uppskattade workshops där kreativiteten får alla att släppa loss. Detta är perfekt att lägga till vid en konferens eller ett företagsevent. Kreativt skapande sätter fart på nya idéer!

Presentkort


Att spendera en kväll tillsammans med någon som älskar att skapa kan vara en bra present! Köp vårt presentkort på valfritt belopp som kan lösas in på någon av våra populära workshops.