Workshops


Workshops – kreativt skapande för alla

Prova någon av våra populära workshops! I kalendariet på förstasidan ser du när nästa workshop arrangeras. Det finns alltid möjligheten att boka en egen workshop om ni är fler än fem kreativa pysslare.


"TACK ännu en gång för en FANTASTISK kurs! Jag var full av energi när jag kom hem! Gårdagen innehöll jättefina, eleganta, varierande och "enkla" arrangemang. Ibland går det inte att praktisera allt jag lär på en kurs för att jag inte har tillgång till alla tillbehören. Igår fick jag mig en tankeställare om att jag ju faktiskt har mycket hemma som kan återanvändas! Tack för en riktigt inspirerande kurs!


Monica, deltagare för första gången på Blomsterpyssel PÅSK

 

Blommor & Bubbel med Vingården i Klagshamn


Skapa med blommor och lär dig mer om bubblor! En underbar kväll med vänner runt ett vackert dukat bord. Tillsammans med blomsterkreatör Catarina gör ni varsin ljuvlig bordsdekoration med säsongens blommor. Sedan dukas bordet upp med era vackra blomsterdekorationer som centerpieces. Lena från vingården tar över och låter er smaka tre utsökta bubbel i en proffsig provning fylld med fakta, smak och doft.


PRIS 649:- per person. I priset ingår din blomsterdekoration samt provning av tre mousserande viner med tillbehör. 


ARRANGERAS Fredag 3 maj ITALIENSKT & onsdag 12 juni FRANSKT klockan 18-21. Minimum 6 deltagare. Även på eget önskat tillfälle (8–12 deltagare).

Brudslöja – gypsophila paniculata


Den skira brudslöjan är vacker både färsk och torkad. Vi gör en fyllig krans av brudslöja som är fin att ha både hängande på väggen eller svävande från taket. Eller varför inte liggandes på ett stort bord. Men först bekantar vi oss med brudslöjan och gör en söt liten ljusburk smyckad med brudslöja.


PRIS 499:-, ca 2 timmar. Med dig hem får du en ljusdekoration och en krans. Dessutom ingår en somrig fördrink och fika.


ARRANGERAS VÅREN 2024 Onsdag 22 maj kl 18-20. Även på eget önskat tillfälle (6–10 pers).

Härliga buketter


Här får du chansen att lära dig att binda buketter. Blomsterkreatören Catarina ger dig tips på vilka blommor som är lätta att kombinera och hur du får dem att hålla bäst. Du får göra tre olika buketter – en liten kompakt, en smal och hög och en fyllig större bukett.

Vi jobbar med säsongsblommor och kombinerar med odlade blommor och det vi hittar utomhus just då.


PRIS 549:-, ca 3 timmar. Med dig hem får du tre härliga buketter och bast så att du kan fortsätta binda hemma. Dessutom ingår även en fördrink och fika.


ARRANGERAS VÅREN 2024 Torsdagen 23 maj klockan 18-21. Även på eget önskat tillfälle (5–10 pers).


Sommarfröjd!


Härliga blomstertid! På denna workshop frossar vi i vad naturen ger just nu och kombinerar det med fina, köpta snittblommor. Du får göra en vacker, stor sommarbukett och vira ett litet, skirt lavendelhjärta som doftar ljuvligt när det är färskt och håller fint som torkat. 


PRIS 499:-, ca 2 timmar. Med dig hem får du en bukett och ett hjärta. Dessutom ingår även en somrig fördrink och fika vid poolen (om vädret tillåter).


ARRANGERAS VÅREN 2024 Tisdagen 11 juni och onsdagen 19 juni klockan 18-20.

Även på eget önskat tillfälle i juni/juli (5–10 pers).

Bind din egen midsommarkrans


Kom och bind din egen midsommarkrans dagen innan Midsommarafton! Allt material finns på plats och du får goda tips hur du bäst virar din krans av kransproffsen. 


Du förvarar sedan din krans i en påse i kylen till morgondagen.


PRIS 299:- per krans, ca 1 timme, där stomme, blommor, band och sommardricka ingår.


ARRANGERAS SOMMAREN 2024 Torsdagen 20 juni kl 12, 13, 14 & 15

Gräsligt fint!


Vi tar vara på gräsets vackra fröställningar och komponerar en hög vas med ståtliga gräs, samt skapar en mindre dekoration av tre flaskor och torkade blommor. Trendiga dekorationer som håller länge. En gräsbukett hinner vi också med.


PRIS 499:-, ca 2 timmar. Med dig hem får du två dekorationer och en bukett. Vas och flaskor ingår. Dessutom ingår en god fika.


ARRANGERAS HÖSTEN 2024 Även på eget önskat tillfälle (5–10 pers).

Höstlyx!


Visst är du värd en blomsterkväll! Denna workshop är höstmysig och vi frossar i vad naturen erbjuder. Du får göra en läcker höstkrans på en oasisring att ha på bordet, samt en fluffig höstbukett. 


PRIS 549:-, ca 2 timmar. Med dig hem får du en dekoration och en bukett. Dessutom ingår även en höstinspirerad fördrink och fika.


ARRANGERAS HÖSTEN 2024 Även på eget önskat tillfälle (5–10 pers).

Halloween - KUL TILLSAMMANS MED BARN!


Vågar du komma på en läskig workshop i blomsterateljén? Vi bjuder på en läskig drink och kusligt snacks när vi berättar om dagens utmaningar. Först får du göra en spindelbukett som du bygger upp från ett blomsterrede du själv får skapa. Den andra dekorationen blir en höstig halloweendekoration att ha på bordet.

Den här workshopen passar även pyssliga barn från cirka 8 år. Passa på att pyssla tillsammans en söndagseftermiddag!


PRIS 549:-, ca 2 timmar. Gå 2 för 1000:-. Med dig hem får du en dekoration och en bukett. Dessutom ingår även drink och snacks.


ARRANGERAS HÖSTEN 2024 Även på eget önskat tillfälle (5–10 pers).

Skapa med mossa


Det här blir en härligt grön kväll med doft av mossa! Du får skapa fyra mossdekorationer som går att ha inne eller ute. Det blir olika former och storlekar, med mycket dekoration att välja på.

Det här är en bra workshop att gå på tillsammans med ditt barn (från ca 8 år och uppåt).


PRIS 449:-, ca 3 timmar. Gå 2 för 849:- Med dig hem får du fyra mosdekorationer i olika storlekar. Dessutom ingår även en fördrink och fika. Du kan även köpa med dig stommar för att fortsätta skapa hemma, samt olika ljusslingor.


ARRANGERAS HÖSTEN 2024 Även på eget önskat tillfälle (5–10 pers).

BLOMMOR mitt på bordet


Duka festbordet och dekorera med egenskapad blomsterdekoration. Lär dig några enkla knep med Kreativt Bords blomsterkreatör Catarina och fortsätt skapa hemma.

Vi fokuserar på det dukade festbordet och hur det kan smyckas. Vi skapar tre olika typer av dekorationer och dukar efterhand vårt testbord och kombinerar dekorationerna med dukar, servetter, bordsplacering och belysning.


PRIS 599:-, cirka 3 timmar. Med dig hem får du en bukett, ett oasisarrangemang och lösa blommor att göra en egen "Solitärer i mängd". Dessutom ingår även en fördrink och fika.


ARRANGERAS HÖSTEN 2024 Även på eget önskat tillfälle (4–8 pers).

Blomsterpyssel JUL


Runt första advent är det alltid dags för vår populära workshop där allt fokus ligger på advent och jul. I förväg väljer du bland cirak 20 olika dekorationer. Du hinner lätt göra 3-5 dekorationer och ta en fika också. Det finns alltid chans att kompletera med ytterligare material under tiden.

Du kan till exempel välja att göra en dörrkrans, en liten julgrupp, en ljusdekoration eller kanske en vintrig bordsdekoration. Det finns alltid några tradionella dekorationer och några trendiga som är nya för i år. Vilka du kan välja på i år presenteras i början på november.


PRIS 120:- i startkostnad, sedan betalar du för materialet på de dekorationer du valt att skapa.


ARRANGERAS HÖSTEN/JULEN 2024 i veckorna runt 1:a och 2:a advent vid flera tillfällen per dag.


Du kan boka ett eget tillfälle med en egen grupp på 6-10 deltagare. Kontakta oss!

Alla Hjärtans fint


Gör din egen Alla Hjärtans-bukett och ett spirande vårhjärta! Perfekt att ge bort dagen efter, den 14 februari. Först virar vi ett hjärta och bygger sedan upp en låg bukett i det. När du sätter den i vatten ser hjärtat ut att sväva runt blommorna.

Du får också sätta fingrarna i jorden och plantera ett hjärta fullt med spirande vårlökar. Både buketten och gruppen står fint inne som ute om februarivädret är milt.


PRIS 499:-, ca 2 timmar. Med dig hem får du en bukett i hållare och en vårgrupp. Dessutom ingår även en vårig fika.


ARRANGERAS I FEBRUARI 2025 

Blomsterpyssel PÅSK


Innan påsk skapar vi härliga dekorationer med grenar, ljuvliga vårblommor och lökar. I förväg väljer du vad du vill skapa och det finns många olika varianter att välja på. Du hinner göra 3-5 dekorationer och fika. Det finns alltid chans att komplettera med ytterligare material under tiden.


Du kan till exempel välja att göra en dörrkrans, en liten grupp ett sätta ute på trappan, en söt vårbukett eller kanske en färgglad bordsdekoration. Det finns traditionella dekorationer och trendiga för i år. Vilka du kan välja på i år presenteras cirka en månad innan påsk.


PRIS 120:- i startkostnad, sedan betalar du för materialet på de dekorationer du valt att skapa.


ARRANGERAS VÅREN 2025 På förmiddag, eftermiddag och kvällstid under tre timmar. Även på eget önskat tillfälle (6–10 pers).


Vårfint!


Det börjar spira så smått i mars! På denna workshop hänger vi oss åt vårlökar och knoppiga grenar. Du får göra en spirande vårgrupp som du kan ha både inne och ute. Sedan skapar vi en vacker vårtavla med lökar, grenar och blad. Den kan du ha hängandes i ett fönster, på väggen eller dörren. 


PRIS 499:-, ca 2 timmar. Med dig hem får du en grupp och en blomstertavla. Dessutom ingår även en vårig fika.


ARRANGERAS VÅREN 2025 Även på eget önskat tillfälle i mars-april (5–10 pers)

Själens Blomma – i samarbete med Healing & Yoga


En kväll för att få möjlighet att skapa sinnesfrid, släppa taget och bara få njuta. Skapa med blommor och hänge dig åt yoga! En timmes kreativt blomsterbinderi hos Kreativt Bord och en timmes yoga hos Healing & Yoga. Allt på Möllevägen i Klagshamn.


Vid varje tillfälle väljer vi ett tema som passar säsongen. Det kan vara med hjärtat i fokus eller något som doftar gott inför jul. Med Catarina på Kreativt Bord släpper du loss ditt kreativa sinne och skapar med naturmaterial. Jessika på Healing & Yoga tar med dig över horizonten av magi. Genom kropp, själ, sinnen och känslor surfar du på mjuka vågor in i kravlösheten i yogans underbara värld.


PRIS 649:- per person, cirka 3 timmar. Material till blomsterdekorationen ingår, samt fika och yoga.


ARRANGERAS på eget önskat tillfälle (8–10 pers)

Boka en egen workshop – minst 6 deltagare


Du kan boka en egen workshop för en hel grupp på minimum 6 personer. Ni kan vara hos oss i Klagshamn eller om ni har egen eller hyrd lokal att vara i.

Perfekt aktivitet för tjejgänget, granngänget eller för att fira någon!

Företagsevent


Vi håller i uppskattade workshops där kreativiteten får alla att släppa loss. Detta är perfekt att lägga till vid en konferens eller ett företagsevent. Kreativt skapande sätter fart på nya idéer!

Presentkort


Att spendera en kväll tillsammans med någon som älskar att skapa kan vara en bra present! Köp vårt presentkort på valfritt belopp som kan lösas in på någon av våra populära workshops.